Glas 4, 2019-2020

Resultater fra Glas 4 bedømmelse den 27. marts 2020.

Pga. CoV19 har Glas 4 bedømmelse været virtuel. Lige her under fremgår resultater for hhv Papir og Digitalt. Dernæst kommer bedømmelser af de førster 25 billeder i hver konkurrence. Den kyndige bedømmelsen er fortaget af husets kende dommerpar: Gitte Müller og Claus Carlsen fra Downstairs.

Papir

  1. plads. Preben Madsen. Tillykke – et glas er på vej.

2. plads. Susanne Sørensen

3. plads. Alf Aagaard

Papir
Billed Id Author Billedtitel Placering
4 Preben Madsen Lange skygger 1
20 Susanne Sørensen To små soldater 2
34 Alf Aagaard Pigen med geden 3
5 Susanne Sørensen Muslingefiskere Jegindø 4
23 Søren D Andersen Jeg kan 5
36 Alf Aagaard Pigerne 6
19 Jes Jessen Skinner 7
3 Tage Christiansen Loeb 8
8 Børge Klit Johansen Blå libel 9
43 Lisbeth Frank Tidlig Morgendis 10
11 Susanne Sørensen Eqi 3 11
13 Tage Christiansen Kulturhus 12
17 Preben Madsen Klar til fest 13
6 Preben Madsen Sort 14
2 Preben Madsen Glad alderdom 15
39 Lise Aagaard Nielsen Kiter 16
27 Søren D Andersen Store tårn 17
29 Søren D Andersen Ser lige ud 18
53 Lisbeth Frank Elarbejde 19
47 Lisbeth Frank Syretrappe 20
28 Alf Aagaard Inderen 21
22 Uwe Hess Bro Risoy 22
32 Alf Aagaard Malerforretningen 23
38 Lise Aagaard Nielsen Surfer 24
7 Tage Christiansen Sulten 25

Digital

  1. plads. Flemming Sørensen. Tillykke. Et glas er på vej.

2. plads. Preben Madsen

3. plads. Preben Madsen

Digital
Billed Id Author Billedtitel Placering
31 Flemming Sørensen Gående i rødt 1
59 Preben Madsen Forfulgt af skygger 2
58 Preben Madsen I sikker favn 3
2 Børge Klit Johansen Valmuer 4
26 Jørgen Jakobsen Bambi i Gladsaxe 5
28 Alf Aagaard Kvinder ved brønden 6
39 Lasse T Nielsen Aften Himmel 7
34 Alf Aagaard Indisk pige 8
29 Søren D Andersen Solhjul 9
17 Børge Klit Johansen Camara 10
32 Alf Aagaard Kamelrytter 11
21 Lasse T Nielsen Old Dehli 12
43 Carl Christian Lauridsen Agger Tange 13
3 Tage Christiansen Isbjerg i aftensol 14
30 Lasse T Nielsen My car 15
47 Carl Christian Lauridsen Faldskærmskonkurrence 16
27 Søren D Andersen Georgisk Bjerglandsskab 17
4 Børge Klit Johansen Høst 18
36 Alf Aagaard Indisk solnedgang 19
7 Tage Christiansen Buer 20
46 Henning Gustafsson New York Jazz Hour 21
6 Børge Klit Johansen Morgen 22
53 Carl Christian Lauridsen Hesteliv 23
12 Ilse Lausten Tur ved havet 24
20 Susanne Sørensen Mors 2 25

 

Dommerkritik.

Papir billeder
Billede Id Placering Kommentar
4 – lange skygger 1 Skønt motiv af et øjeblik, som lige om lidt er borte, men fotografen har formået at fastholde det. Hvem er hun og hvor er hun på vej hen? Jeg bliver mødt af en masse spørgsmål og får ikke svarene. Dem må jeg selv fantasere mig til.

Bleg sol og lange skygger – scenen er sat. Det at vi ikke ser personen eller mere af byen gør, at motivet bliver tidsløst. Prøv at lægge korn i billedet, da det vil understøtte det analoge og tidsløse udtryk, som motivet har. Godt gået!

20 – to små soldater 2 Super dejligt billede der kunne være taget for længe siden.

To drenge på eventyr i skoven, hvor fantasien virkelig kan tage fart. Ingen tvivl om at de leger røver og soldater, og forestiller sig at de er på en farlig mission.

Den ene ser lidt mere vagtsom ud end den anden – måske er det ham der føre an i legen.

34 – Pigen med geden 3 Dejlig smittende glæde. Både pigen og geden ser ud til at nyde hinandens selskab – måske er det hendes kæledyr (ser ud til den er i snor). De varme farver er med at fremhæve den glade stemning i billedet.

Det virker meget autenstisk.

5 – muslingefiskere Jegindø 4 To fiskere på havnen i snak, i mens der koges en gryde tjære til garn eller skude. Der hviler en rolig og autentisk atmosfære over scenen – de har prøvet det før, og der bliver sikkert også tid til lidt sladder og et par bajer inden dagen er omme.

Prøv og skru lidt ned for billedbehandlingen, det hele står lidt for skarpt og det ville klæde billedet med en blødere skarphed. Synes jeg.

23 – jeg kan 5 Billedet oser af glæde og kampgejst. Endelig er det første maj igen, og vi skal på barrikaderne og svinge med de røde faner. Vi skal vise sammenhold og demonstrere vores utilfredshed med uligheden.

Det var oprindelig arbejdernes kampdag, men er for mange unge mennesker blevet til en festlig fridag i Parken.

Hun er fint fanget omgivet af flagene og på den måde kommer hun i centrum.

36 – pigerne 6 Søskende eller bedste veninder. Stemningen mellem dem oser af glæde og kærlighed, og det står i skærende kontrast til de forfaldne omgivelser. Vi ser det ikke direkte, men vi får en lille antydning fra bygningen i baggrunden. Godt valg af stor blænde, som giver lille dybdeskarphed.
19 – skinner 7 Dejligt motiv i modlys og rigtig set at konvertere det til sort hvid, så det nærmest minder om et negativ. De lange linjer (skinnerne) fører mig ind i billedet og videre ud i horisonten, hvor jeg ikke helt ved hvor jeg ender. Det kan jeg blive ved med at fantasere om. I starten kunne jeg ikke finde ud af om de to lyspunkter irriterede mig, men jeg synes de skal være der, da det får mine øjne til at vandre i billedet.
3 loeb 8 Jeg kan ikke blive klar på hvor vi er henne, men der udfolder sig en handling – måske er det en leg. Jeg kan ikke afkode stedet, men handlingen frister mig til at blive i billedet, i mens jeg forestiller mig hvad der kommer til at ske – jeg bliver ikke færdig.

Flotte grafiske linjer og spejlinger, kun brudt af drengen.

8 – blå libel 9 Flot fanget insekt der sidder på et lille dun som flyder på vandet.

Flot farveharmoni, og godt udsnit. Stor detaljerigdom på de vigtigste steder, og med nænsom billedbehandling.

Jeg troede først, det var en stork. Ved nærmere eftersyn kan jeg godt se, at det er et insekt, der sidder på en fjer. Langtfra ligner det stadig en stork.  Og det ret cool.

43 – tidlig morgendis 10 Det enlige træ på marken. Et velkendt motiv, som indeholder en dejlig blød morgenstemning. Jeg ville nok skære lidt af bunden væk – den bliver lidt tung i forhold til den lethed, der hviler over motivet.

Dejligt at træet er taget på afstand, så fornemmelsen af ensomhed virkelig træder i karakter.

11 – eiq 3 11 Imponerende skue ind i mod gletcheren. Størrelsesforholdet bliver ikke umiddelbart afsløret, men de kan være enorme – så det forestiller jeg mig, at denne også er det. Godt at der er medtaget lidt forgrund, og godt at billedbehandlingen ikke er overdrevet – det er som at stå der selv.
13 – kulturhus 12 Grafisk flot billede med symmetri. Det har noget storslået over sig på den måde hvor konstruktionen folder sig ud nærmest som en blomst eller fyrværkeri.
17 – klar til fest 13 Jeg forestiller mig tre gode veninder, der har det sjovt og ubekymret sammen. Deres fnisen bag tørklæderne får mig til at smile og jeg kan identificere mig med dem.

Fede farver med de kolde blå og varme gule der spiller godt sammen.

6 – sort 14 Dejligt at se et uforskønnet billede af en pige der har levet sit liv længe. Nu har hun fået gråt hår og skæg, men jeg er sikker på, at indeni er hun stadig en ungmø med frække tanker… Hun ser fræk og finurlig ud og rigtig sød også.

Godt udsnit med den mørke baggrund, som er er med til at fremhæve hende uden andre forstyrrende elementer.

2 – glad alderdom 15 Det er lidt kitchet med de stærke overdrevne farver, særligt hans hudtone har fået en ordentlig en i billedbehandlingen. Men jeg kan godt lide det, og særligt med kaklerne som baggrund og hans kække udtryk, får jeg smilet frem.
39 – kiter 16 Han glider klar til afgang. Flot fanget lige når dragen er udspilet af vinden, og godt indrammet af klitterne. Motivet har et roligt udtryk over sig, også selvom han er på vej ud i noget der kan være farligt.
27 – store tårn 17 Flot arkitekttur billede hvor taget indrammer tårnet, som bliver mit udgangspunkt. God udnyttelse af former og spejling, som giver dybde i billedet. Man skal lige kigge en ekstra gang, for at se hvordan det hele hænger sammen.
29 – ser lige ud 18 Fint sart portræt af en kvinde der virker lidt fjern i blikket, og dog er der så meget nærvær. Hun smiler og har tankerne et andet sted. Måske mindes hun en dejlig oplevelse.
53 – elarbejder 19 Sydlandsk byggekultur. Er stigen for kort? så løser vi problemet på anden måde. Håber ikke der er alt for langt ned.
47 – syretrapper 20 Et motiv hvor farver og former ikke afslører hvad det egentlig er, vi ser. Det er formentlig en form for aflejring, men heller ikke størrelsesforhold er åbenlyst, og det kan derfor tolkes på flere måder. Spændende og flot abstrakt billede.
28 – inderen 21 Det er farverne i motivet der fanger mig mest. Der er noget flot stoflighed i turbanen og den blå baggrund. Jeg savner måske lidt mere fra ham.
22 – bro risoy 22 Storslået landsskab, hvor størrelsen sættes i perspektiv af broen og båden. Godt valgt format og flot toning. Måske man kunne tage lidt af bunden.
32 – malerforretningen 23 Imponerende vue ind i den lille forretning, hvor de har alt inden for maling. Det giver minder om asiatiske handelsgader, hvor hele gader er dedikeret til samme produkt – og de alle 4 klar til at sælge. Flotte kolde blå farver der blander sig med de gyldne varme gullige farver.
38 – surfer 24 To surfere i deres rette element – de har en fest på vandet.

I baggrunden ligger endnu en der er ved at gøre klar til den næste bølge, som kan give endnu 30 sekunders adrenalinsus. God komposition hvor vi, som surferne, følger bølgens bevægelse.

7 – sulten 25 Normalt er jeg så meget for brug af vignettering, hvis den bliver alt for synlig, men her gør det ikke noget.

Det hjælper ligefrem til at fastholde mit blik på personen, og det passer godt til formen på kraven. Fint portræt, men lidt synd at hun holder hånden op foran ansigtet – er hun ved at spise noget? Det forstyrrer mig.

Digitale billeder
Billede Id Placering Kommentar
31 1 ”Red light district” eller?

Linjerne leder ind i billedet, og op til en person. Jeg forstyrres ikke af uvedkommende elementer. Men hvad finder jeg, hvad er historien? Jeg bliver ikke afklaret, men det er også styrken at historien ikke ender – før min fantasi slipper op (og den er rummelig).

Jeg får fornemmelsen af noget uhygge og synes det ligner en filmplakat til en gyser. Jeg er draget af den røde farve og den historie der udspiller sig og som jeg ikke rigtig ved hvad er. Noget oppe i mit hoved… Man kommer lidt ind i en anden verden, et møde med noget uugrundelige og det er spændende. Jeg kan blive ved med at stille spørgsmål og får aldrig svaret og det har stor værdi i et billede.

59 2 Så er jeg teenager igen, og det modsatte køn har altid lokket/fristet til kontakt. Se lige det fjogede blik i drengens udtryk ….. Og sammenhold det så med blondines koncentrerede blik på den næste bid (begrebet fastfood får straks mere end en betydning). Udsnit, farve og forløb er helt i top. Læg mærke til at der er fem skygger, men kun tre personer (en detaljer der beskriver mere end det vi umiddelbart ser).
58 3 Jeg får flashback til egne oplevelser som barn. Mor står klar (lokkende) med badehåndklædet – kom nu op børn. Men børn vil altid have mere af det gode – det er svært at stoppe når legen er god. Det er og bliver en dejlig oplevelse, som ikke lover mere end det kan holde – og det holder hele vejen for mig.
2 4 Forfald? Lidt dystert billede, men også en smuk fremstilling af afblomstrede blomsterstande, som er ved at forgå – enden på en cyklus.

SH konverteringen passer godt til motivet.

26 5 Helt vidunderligt billede fra en eftermiddag på skøjter. Det er familiehygge på højt plan. Alle ser mere eller mindre ud som om de er på “glat is” men der er smil på læben. Jeg vil gerne have lidt mere fokus på drengen i forgrunden (ham med dødningehoved på huen). En lille lysning vil gøre ham til udgangspunkt i billedet – men billedet gør mig i godt humør.
28 6 Så skal der hentes vand – sikke en kontrast til vores liv. Vi kan blot åbne for en af de vandhaner, vi har i boligen, og skal ikke vandre langt efter det. Godt udsnit, og varme skarpe farver der klæder motivet. Det er et fint indblik i en fremmedes verdens daglige gøremål.
39 7 Flot solnedgang som det vil altid vil være dejligt at dele med andre. Tænker det er en aftentur i absolut fred og ro – bare nyde øjeblikket.

Flot i modlys og får dermed en dramatisk virkning.

34 8 Intenst! Fængende blik fra pigen. Varme, fin farveharmoni, og passende beskæring. Det er ægte og jeg kan li’ det.
29 9 Der er en enkelt skønhed over motivet med det efterladte tandhjul i solnedgangen. Det får mig til at tænke på hvor kort tid vi har på jorden. Og når vi en dag er væk, vil dagen stadig gå sin gang. Alting vil med tiden blive nedbrudt, og naturen vinder altid. Sådan er det bare.
17 10 Der er nogle spændende linjer i billedet og mønstre der går igen og igen. Billedet er ligesom todelt og det er understreget af den kraftige snor der går diagonalt gennem motivet. Dejligt at den blå tone i billedet bliver brudt af de to gule ”plader”. Farverne komplimenterer hinanden godt.
32 11 Jeg ved ikke om det er kamelen eller rytteren der er mest imponerende, men jeg er imponeret. Det er jo ikke et syn jeg møder på Amager Strandpark, men i andre dele af verden er det hverdag – se lige min nye ”ørken Ferrari” er den ikke fed?
21 12 Sydlandsk stemning i et muslimsk land (kommer til at tænke på Hagi Sofia Moskéen i Istanbul). Det kunne være før den første morgenbøn, og jeg fornemmer stilheden som om lidt vil blive afbrudt af imamens kald til bøn fra minaretens top – kun duernes flaksen høres (billedeligt talt – de høres jo ikke). Flot i modlys og flot varm farve.
43 13 Der er noget fascinerende over det når landskabet er fanget i frost og sne. Farvepaletten ændres til de blege blå/brune farver – berøvet for farvepragt. På en og samme tid hviler der noget melankolsk tristhed over scenen, og samtidig en optimistisk længsel efter lys og forår.
3 14 Imponerende. Så små vi er i forhold til naturen. Dejlig varm stemning som solens stråler giver is massivet. Er der klonet i billedet? Midtfor i bunden af billeder virker spejlingerne i vandet lidt kunstige.
30 15 Så er der en, der har fået ny bil – jeg gætter på det er en mand – og han er glad for den. Så glad at han lige skal have et billede (et billede mere). Harmoniske farver og enkelte linjer, men så heller ikke mere. Godt der er fokus på flader/linjer og lys/farver, i stedet for detaljer. Jeg kan føle begejstringen.
47 16 Jeg syntes godt om handlingen i billedet. Alle er meget optaget af landingen, der tages billeder og kontrolleres præcision og det hele bliver noteret ned. Lidt synd at man ikke kan se udøverens ansigtsudtryk.
27 17 Betagende landskab. Det lavt hængende skydække er med til at skabe stemning og giver samtidig dybde i billedet, hvor alt fortaber sig i intetheden. Floden er med til at få mit blik til at vandre i billedet.
4 18 Det er sommer, og høsten er i hus. Tilbage på marken står bigballerne og venter på at blive kørt i lade. Fascinerende så ens de er og virker som et mønster der går igen og som giver rytme i billedet.
36 19 Det virker som det er en ægte oplevelse. Jeg forestiller mig hvordan det må være, at overvære solnedgangen efter en lang dags oplevelser. Motivet er godt valgt, der er stemning og farverne understøtter dette. Helligdommen er hovedmotiv, og sol/fugl er bi motiver der giver øjet en ekstra oplevelse. Lidt synd at lysningen af bunden ikke er udført bedre.
7 20 Anderledes vinkel på et stykke arkitektur, som gør at det ikke umiddelbart kan aflæses – vi skal vende og dreje det inde i hovedet for at opleve elementer og helhed. Det forbliver heldigvis et abstrakt mønster – det kan jeg godt li’. Beskæringen ville jeg foretrække var mere stram og i bedre balance, se eksemplet.
46 21 Godt forsøg på at sammensætte en oplevelse fra “The Big Appel. Det bliver lidt for tænkt, men jeg kan godt følge din tankegang.

Fint tænkt, at det skal være i SH.  Prøv også at læg korn i billedet, så det får et filmisk og analogt udtryk, når nu der er en LP med i billedet. Månen måtte gerne fylde mindre efter min smag.

6 22 Fantastisk landskab. Kunne godt tænke mig at der var skruet mere ned for den blå farve, da den virker unaturligt. Udsnittet og lyset i forgrunden yder dog landskabet retfærdighed.
53 23 Egentlig en dejlig oplevelse at dele med mig – jeg bliver i godt humør, og kan li’ scenen. Jeg kunne godt tænke mig at billedbehandlingen ikke var så hård både i kontrast og farve. Det går lidt ud over oplevelsen.

Kunne også være flot i sh..

12 24 Efter storm kommer sol – vidunderlig aften tur langs vandet. Flot lys, flotte spejlinger, dejlig varme farver, og en passende beskæring.

Jeg er dog lidt hurtig færdig med billedet.

20 25 Flot moræne landskab med en dejlig “sommer himmel” Det bliver dog lidt statisk (registrerende), og jeg kunne tænke mig lidt mere stemning.