Danmarks første pressefotograf

Lises oldefar Julius Aagaard var Danmarks første pressefotograf omkring år 1900. Uwe og Lise fortalte om hans virke, mest som pressefotograf.

Julius var en foretagsom mand, der startede sin karriere ved militæret, inden han blev fotograf. Som sådan var han pressefotograf ved tidsskriftet ‘Den 8. dag’. Han var som en af fem, med til at stifte Dansk presseforbund. Herudover, underviste han på kunstakademiet i bl.a. perspektiv tegning.

Vi så et udpluk af hans flotte billeder fra København og nærmeste omegn, mest fra åren 1900-1908. Der var også muligt for at se nogle billederne i virkeligheden i fine gamle håndlavede albums, Lise og Uwe havde medbragt.

Dette indlæg blev udgivet i FotoBlog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *