På fototur til Himalaya

Tekst: Susanne B Sørensen

I aften havde vi et gensyn med vores tidligere medlem Alf Aagaard, som havde tilbudt at vise billeder fra Himalaya, nærmere bestemt den indisk kontrollerede del af Kashmir. Han har været der tre gange, senest i september i år.

Modsat tidligere ture, havde han ikke lejet modeller eller kameler, så alle portrætter/situationer var autentiske. Alf og fotovennen Kim havde en chauffør med på turen som også var guide og kunne tale hindu med de lokale, der således var parat til at lade sig fotografere, når Alf og Kim gerne ville have det.

Belært af tidligere erfaringer med højdesyge, tog de to fotografer det denne gang med ro, når de lige var landet i 3.700 meters højde i byen Leh, og senere bevægede sig så højt op som 5.300 meter. Bevæbnet med vidvinkel, tele og en lille drone, blev der taget mange imponerende landskabsbilleder af det golde bjerglandskab, klostre, beboere, nomaderne og deres geder og i visse tilfælde yakokser. Dronebrugen kostede dog en bøde, fordi den ikke var tilladt at bruge nær klostre og militærforlægninger.

De flotte billeder bar præg af, at Alf havde haft fin kontakt med munkene, bl.a. ved at overvære/deltage i en bøn, og med de lokale ved at han boede i mere eller mindre primitive ”homestays” i afsides områder, hvor der ikke er hoteller eller cafeer.

Tak til Alf for en bjergtagende billedvisning fra turene.

Efter vi havde takket Alf for hans flotte billedvisning, sagde vi tillykke til Niclas for hans flotte 2. plads i Region Nords Digital 1, med hans billede “Læsø fiskehytte i måneskin” som foruden 2. pladsen også fik et dommerdiplom, samt en pengepræmie.

Dette indlæg blev udgivet i FotoBlog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *