Joachim Adrian på besøg

af Henning GustafssonDet blev en rigtig spændende tirsdag aften med pressefotograf Joachim Adrian. Det blev en aften uden mange ord om valg af fotogrej eller om snak om tekniske detaljer men en aften hvor Joachim fortalte meget farverigt og levende om sine oplevelser som pressefotograf.

Først om sin start med sit første fotografiapparat på tur i Canada i et sabbatår. Derefter anekdoter og billeder fra en lukning af et børnehjem i Nordsjælland hvor han havde fået lov til at tilbringe det sidste døgn sammen med beboerne for at fotografere til en serie i Politiken.

Derefter to historier om og billeder til billede serier i Politiken hhv. fra Dronningens arbejde i syværksted og efterfølgende hos Per Kirkeby efter han var kommet til skade, begge fotoforløb der udviklede sig væsentlig udover hvad Joachim havde forventet.

Essensen af Joachims succes som pressefotograf er meget nærvær, tale med og have forståelse for “offereret” samt tid, opsøge og vente på heldet samt bruge de situationer der opstår. Joachim havde et enkelt eksempel hvor  han havde planlagt billedet hjemmefra i stedet for at bruge situationen og fik et dårligt resultat. En indspirende aften med en meget levende fortæller.

Joachim underviser på Grundvigs Højskolen i fotografering og reklamerede også for den kommende Fotofestival i uge 26 med bla.a. hands on worksshops med flere af Danmarks dygtige og spændende fotografer.

Se mere https://grundtvigs.dk/sommerkursus/fotofestival/

 

Dette indlæg blev udgivet i FotoBlog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *