Cuba

Skrevet af Henning Gustafsson

Der var stort fremmøde hertil årets første aften i fotoklubben, og der blev ønsket godt Nytår på kryds og tværs. 

Denne tirsdag aftens program bestod først af det tekniske hjørne hvor hhv. Alf og Jørgen i hhv. Lightroom og Photoshop forklarede hvordan man exporterer/ gemmer sine jpeg billedefiler i 1920 x 1080 pixels og sRGB farverum, så ikke man får sine billeder afvist ved indsendelse til både interne og eksterne konkurrencer.  

Derefter var aftens emne rejsebilleder fra Hennings tur til Cuba i 2008. Turen var en rundrejse med rejseselskab på den vestlige del af øen. Turen startede i Havanna der emmede af forsømt storhedstid både når man kikkede på de spændende bygninger og de mange gamle amerikaner biler der kører i gadebilledet.

Turen gik videre til det naturskønne og frodige Vinales med tobaks, sukkerrør plantager og til tobaksfabrik. Vi hørte bla.a at cigarernes navne skyldes at fabriksarbejderne der håndruller cigarerne, har haft oplæsning af bøger eller aviser som underholdning til det trivielle arbejde, så tobaksarbejderne vedtog at opkalde cigarmærkerne efter kendte roman figurer som Romeo y Julietas og Monte Cristo. 

Andre byer der blev besøgt var Cienfuegos, Trinidad, Santa Clara mf.fl. der ligesom Havanna har en svunden storhedstid, der godt nok er bygget med rigdom fra det dunkle kapitel om slaveri, men gør at UNESCO fra fredet og bidrager til at de mange smukke bygninger restaureres og bevares.  

Cuba og cubanerne er absolut et besøg værd, og der er åbnet op for at man kan lave private indkvarteringer, så har man bedre mulighed for at komme tættere på cubanerne end som os i et rejseselskab på 20 personer i turistbus. Det er en god ide at tage gode hverdagsting med som håndsæbe, kuglepenne, makeup o.lign. til de lokale, de er fattige og der er mangel på helt banale vare p.gra. den mere en 50 år lange handelsembargo.

Dette indlæg blev udgivet i FotoBlog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *