Kreative billeder og Valgaften

Skrevet af Henning Gustafsson

Emnet for det tekniske hjørne denne tirsdag aften var kreative billeder da det også er temaet for en klubkonkurrence om en måned, og desuden har både ’Mellem Sund og Bælt’-konkurrencen og SDF en særlig afdeling for kreative billeder. Jørgen og Henning demonstrerede derfor med forskellige eksempler, tips og tricks på hvordan man bla.a. kan lave kreative billeder så måske flere har lyst til kræfter med kategorien.

Jørgen havde flere eksempler med bla.a. nedenstående: Lysfest, et billede som er lavet ved at bevæge fotografi apparatet op eller ned hurtigt under eksponeringen.

Måne over Fuji som i virkeligheden er komponeret ud fra mange fotos som intet har med Fuji eller måne at gøre, f.eks en månen en hvid halmballe fra en mark og nogle af bjergene er foto af spånplade.

Et eksempel en situation hvor nogen bevæger sig og andre er stationære. Her er taget 3 billeder som er lagt sammen i lag i Photoshop hvorefter de bevægelige er blevet blotlagt.

Hennings billeder havde et andet eksempler på blotlægning, hvor en skater i bevægelse er fotograferet 3 gange hurtigt efter hinanden og blotlagt i Photoshop. I begge tilfælde gælder det om at holde apparatet stille og hovedet koldt samt være tålmodig i Photoshop. Husk skygger 😉

En anden teknik i Photoshop er at udvælge nogle billeder man syntes fungerer sammen og lægge dem eller uddrag af dem i lag og herefter varierer % opacitet. Nedenfor ses de samme to billeder/lag med forskellige % opacitet for kjole/lampe 20/80 50/50 og 80/20.

En anden klassisk blotlægnings opgave i Photoshop af to billeder i lag:

Valgaften

Resten af aftenen blev der kikket og udvalgt billeder til vores udstilling i Herlev Medborgerhus som starter umiddelbart efter udstillingen slutter i Måløv Kulturhus med udgangen af januar. Der er brug for en del flere og gerne større billeder til denne udstilling og vi fandt frem til et godt udvalg som nu skal printes og monteres meget snart.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i FotoBlog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *