Naturbilleder fra polerne til ækvator

Denne tirsdag aften tonede Jonas Beyer frem på zoom-skærmen med nogle fantastiske naturbilleder. Jonas er er naturfotograf fra Holbæk. Han kom til Grønland første gang i 2012 og nu arbejder han fast på Thulebasen.

Jonas har tabt sit hjerte til Grønland . Hans kærlighed til den barske, kolde  natur, kom til udtryk gennem hans billeder af arktiske dyr, som isbjørne, moskusokser, snehare og hvalrosser. Men der var også fine billeder af fanger, med deres slæder og slædehunde, samt deres bygder. Vi så også majestætiske isbjerge og gletsjer og snelandskaber, som var vildt betagende.

Fra Grønland tog vi med til Svalbart, hvor Jona også har været mange gange. Her så vi igen isbjørne og fantastiske landskaber. Fra Svalbart var der ikke langt til Nordnorge, hvor Jonas dykke med spækhugger der fiskede sild. Det gav nogle dramatiske undervandsbilleder af de imponerende spækhugger og store tætte sildestimer. Over vandet var der fiskeørne, som også fangede sild.

Så drog vi til Antarktisk, og var i det kolde havvand med Jonas. Han havde fantastiske billeder, hvor halvdelen var under vande med dykkende pingviner i et blåt univers og den øverste halvdel af billedet viste fantastiske isbjerge. Der var billeder af kæmpe pingvinflokke og leopart-sæler på isflager.

Fra kulden i Antarktis kom vi til varmen i Uganda, hvor vi så billeder af kæmpe flokke giraffer, store elefanter, flodheste og majestætiske gorillaer. Jonas kom helt tæt på gorillaer med nogle fantastiske portrætbilleder.

Coronaen gjorde, at Jonas (som os andre) var fanget her i Danmark. Det har så betydet, at han har opsøgt naturmotiver her hjemme, som fx elg i Store Vildmose, ræveunger  i morgenlys og ugler i skoven. Super fine billeder.

Jonas gav en masse gode fif til naturfotografering. Det er vigtigt, at have et åben mind-set da fotografering af vilde dyr ikke kan planlægges. Kom ned i øjn-højde med dyr, komponer billeder med naturlige elementer, som forgrund eller ramme. Lad kamera blive koldt, inden du skal tage billeder i snevejr, da sneen så bare vil prelle af, frem for at smelte. Vælg usædvanlige kameravinkler – brug drone til at komme op over isbjerget eller læg dig på maven og lad blomsten tårne sig op.

Jonas arranger selv hval og ørneture til Norge (når koronaen igen tillader det). Ørneture forgår hen over en lang weekend og er absolut en spændende mulighed, hvor der er garanteret masser af fiskeørne. I november måned laver han også hvalture i Nordnorge, hvor man selv kan dykke med spækhugger, hvis man vil. Jonas pønser også på at lave fotosafari til Uganda. Alt det, kan du læse mere om, på hans hjemmeside – her.

Alt i alt en fantastisk naturbillede-aften, hvor jeg tror vi var mange, som fik lyst til at besøge arktiske himmelstrøg med deres fantastiske liv og landskab. Tak Jonas.

Dette indlæg blev udgivet i FotoBlog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *