Sightseeing med Ida

I aften havde vi besøg af Ida Refsgaard fra Esbjerg fotoklub på zoom. Ida er en gammel kending blandt danske amatørfotografer. Hun har været med helt fra 1988 med analoge billeder til dagens digitale verden. Hun have en liste over nogle af de fotografer, som inspirere hende (se billeder). Ida arbejder bedst, når hun stillede sig selv en fast fotoopgave. Det kunne fx være kysten, bestemte lokaliteter, luftfoto, (halm)baller langtidseksponeringer eller stoppested.

Hendes luftfoto fra fly betød, at hun fik altid vindues pladsen på flyveture. Hendes langtidseksponeringer var altid taget under kørsel. Dvs. de var uskarp, men altid med en enkel, rolig og afstemt komposition. Mange af emnerne dækkede over rejser i stort set hele verden. Blandt anden hendes stoppested, som igen var et forudbestemt emne, var fra alverdens lande. Selvom optagelse var stort set standardiseret, fortalte de fantastisk meget om stedernes kultur og natur.

Ida har i det hele tage prøve det meste. de sener år, har Ida fået mere et mere abstrakt perspektiv, som især markerede sig i naturbilleder, men også i rejsebilleder. Hun serverede sine billeder med et række gode turberetninger og kulturelle facts. Hendes betragtninger omkring SDF’s rolle og store betydning for hendes fotografering, var værdifulde.

Tak for en fin aften.

Flere af Ida’s billeder kan ses på hendes hjemmeside.

Dette indlæg blev udgivet i FotoBlog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *