Fantastiske fine art scenerier

I aften havde vi zoombesøg af fotokunstneren Jacob Surland, som elsker at skabe billeder. Skabe billeder, skal forstås som den måde Jacob laver biller på. Først tager han gode billeder, som han gør helt til sine egne æstetiske sceneri gennem imponerende bearbejdning i fotoshop. Den disciplin kaldes ’visionografi’.

Da Jacob billeder er skabte, er de er ikke naturalisme og de er for det meste uden mennesker. Jacob er fuldtids-fotokunstner, som sammen med sin kone Karen sælger deres billeder fra deres galleri og på deres hjemmeside (se link nedenfor). Fotokunsten har gradvis taget over og han har nu været fuldtids fotokunstner i et par år. Han fotografiske virke har været i konstant udvikling, med et nysgerrig, fokuseret blik der også var salgsorienteret.  Udviklingen har bragt ham hen til en stil han kalder ’En fod i virkeligheden’.

Jacob var en utrolig god formidle af de flotte scenerier han havde skabt. Det startede helt basalt med, Jacob fortalte om sammenhæng mellem lys, histogrammer og HDR. Da der er mest information i de lyse toner, gælder der faktisk om at overbelyse billeder lidt uden de brænder ud. Optagebredtern (dynamisk range) af lys, kan øges ved at bruge bracketing i optagelse, så der dermed er mere information at arbejde med i billeder.

Med erkendelsen, at farver skaber stemninger, vist Jacob eksempler hvordan han skabte billeder med colour grading. Han tilfører også gerne skygger, fjerner forstyrrende elementer og beskærer helt efter motivet.  Han viste os rigtige langtidseksponering, dvs. hvor langtidseksponeringen bruges til at ændre billedets indhold – fx strømmende vand eller billygtespor.

Han viste hvordan nogle af hans mange flotte scenerier blev skabt i fotoshop. Lige fra basisbilledet, som blev lavet med HDR til masker og diverse tillægsprogrammer. Han formåede, at give os alle lys til at lære fotoshop bedre at kende.

Alt i alt en aften, hvor Jacob ikke bare viste fantastiske billeder/scenerier, men også viste hvordan han laver dem. Og hans mantra faldt også i god jord: Opsøgt held og opsøg det fede lys eller skab det med colour grading.

Jacob og Karens billeder kan ses hjemmesiden Onefoodinrealitygallery.com eller i Galleri 137, på Gammel Kongevej 137.

Dette indlæg blev udgivet i FotoBlog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *