En tur til Svalbard med Tage

Tage har været på ekspedition til Svalbard (ved en ekspedition behøver man ikke følge den planlagte tur, men her er det vejret mm. der bestemmer om der sker ændringer) med Albatros i juni 2022, Tage mødte op med billeder og fortællinger fra turen.

Tage fortæller:

Det har været en drøm at komme til Svalbard, turen var bestilt for 2 år siden, men så kom der noget der hedder corona og satte en stopper for meget, bl.a. min tur til Svalbard

Men her i juni 2022, lykkedes endelig, jeg valgte Albatros fordi de havde et stort skib, (hvis der skulle blive storm) og samtidig havde de gummibåde nok med, så alle kunne komme i land næsten samtidig (så der ikke skulle bruges tid til at først den ene halvdel og derefter den anden halvdel var i land)

Der var ca. 150 deltagere, hvoraf de 50 var danskere og resten kom fra mange forskellige steder ude i den store verden. Vi mødtes på et hotel ved Oslo lufthavn, hvor vi dagen efter fløj samlet til Longyearbyen på Svalbard.

Vi havde et par timer i byen så vi kunne se lidt på den, inden vi blev transporteret til skibet (Atlantic Ocean) 14 dage efter jeg var kommet hjem læste jeg at skibet, på turen efter mig, havde fået et læk under vandlinjen, enten havde det ramt et isbjerg eller et skær, skibet blev lappet sammen og fortsatte, der var nogle som fandt ud af hvad der var sket, og skibet blev taget helt ud af drift og måske kommer det aldrig ud at sejle igen.

Jeg havde en god oplevelse på Svalbard, Der er meget af den rå natur og ofte vejrskift, fra stille vejr og flot solskin, til kuling med regn og alt derimellem. Turen havde også flere ændringer i forhold til den plan der var lagt, et sted var første hold sat i land, men det blæste op og andet hold kom derfor ikke i land, første holde lignede druknede mus da de kom tilbage på skibet efter turen.

Det blev også muligt at hoppe i vandet fra skibet, der var overraskende mange som benyttede chancen. De fik en livline på, samtidig med der var gummibåde i vandet, hvis der skulle ske noget, det var ikke noget for mig, hvor koldt vandet var, ved jeg ikke (der var isterninger i vandet på disse kanter), men luften på hele turen lå imellem +2 og +4.

Det nordligste punkt på turen, vi var på, var 80’30N så man er rimelig tæt på nordpolen og det er da meget sjovt at tænke tilbage på, her lukkede isen så vi ikke kunne sejle nordligere.

Men ellers fik vi set det vigtigste, isbjørn, det var som om det var noget alle var glade for, som en der sagde, ”Jeg blev helt høj” endda så vi isbjørn flere gange, derudover hval, forskellige fugle, sæler mm. Jeg havde dog drømt om at se flere dyr på turen, men her er det naturen der styrer tingene.

Der blev taget rigtig mange billeder på turen og nogle af dem kommer i nok til at opleve i konkurrencer.

Efter forevisningen var spørgelysten stor, jeg forsøgte at besvare alle spørgsmålene efter bedste evne, jeg syntes vi havde en god aften.

Referent: Tage

Dette indlæg blev udgivet i FotoBlog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *