Klubtur til Pulken

Her ved månedsskiftet marts/april gik turen til Sverige, for at se på traner i Pulken, det er efterhånden blevet en god tradition og så i strålende solskinsvejr.

Vi var delt i to biler den ene kørte direkte til Pulken om eftermiddagen og den anden kørte om formiddagen til Fyledalen i håb om at se ørne og derefter mødtes med den anden bil i Pulken om eftermiddagen.

Det var stadigvæk flot vejr da vi nåede til Fyledalen, ved første stop med udsyn over dalen, var der en kraftig kold vind, vi fik set rød glente og nogle rådyr, inden vi kørte videre ned til P-pladsen i dalen. Her var der til gengæld dejligt, uden for meget vind, og solen varmede. Vi fik spist vores madpakker og fik set os godt omkring, ingen ørne men en hel del røde glenter og andre fugle og det flotte område omkring åen, stod for skud.

Da vi nåede Pulken mødtes vi med den anden bil og skulle se på traner, der plejer at være mange tusinde som afgiver en masse lyd. Men her blev vi lidt skuffet, få traner og ingen lyd, så vi gik over til Carl Christian Tofte og så på hans udstilling af hans tegninger bl.a. af traner, for så har vi da set traner hvis ikke vi fik set andre.

Vi gik herefter til fugletårnet og skuede ud over området, der var ganske få traner. Da man endnu ikke var begyndt at fodre tranerne, var de ude på markerne for at finde føde. Vi fik dog set rød glente og også en flot hvid stork kom til, samt diverse andre fugle. Bilen som havde været i Fyledalen havde set en stor flok traner på en mark, så vi besluttede at køre ud og se om de stadigvæk var der og heldigvis var der en stor flok, som vi så kunne fotografere, og det var nemmere at ”pille” en enkelt trane ud, når der ikke var så mange.

Trods manglende traner blev det til en dejlig forårsdag med solskin i det svenske.

Fyledalen
Fyledalen
Dette indlæg blev udgivet i FotoBlog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *