Travel og natur-bedømmelse

Carsten Selvang fra Lyngby fotoklub var vores dommer til denne bedømmelse. Carsten startede med naturbedømmelsen, som fald meget sammen med hans egen naturpassion.  

Hans gode og kvalificerede bedømmelse blev fulgt af flere gode råd, så som:
– at fuglebilleder skal være skarpe
– motiver som insekter og blomster overvejende gør sig bedst, nå de er fotografer forfra
– pas også på, at dyrebilleder ikke bare bliver registreringer, men der må gerne være aktivitet eller miljøbeskrivelse. Måske skulle egernet spise en nød, frem for bare at kravle på en stamme. Carsten overraskede, ved at viste og bedømme alle 38 deltagende naturbilleder.

Carsten startede travel bedømmelsen med overvejelser om, hvad travel indebar. Billederne, må ikke være feriebillede, men må gerne give lyst til at rejse. 

Han sluttede af med at vise nogle af sine egne billeder – “En lille tur i Europa”. Alle billeder var taget med et lille fastsøgerkamera og en mobil. Hvilket betød, han var fri for at slæbe tungt kameragrej med på sine ture og det gav muligheder for at udnytte mobilens fordele, som fx panorama eller live view. Desuden, bliver man ofte ikke stoppet med en mobil på steder, hvor det er forbudt at bruge et stort kamera. Han mindes os om, at eksponer efter højlys på mobil – det er så nemt at berør skærmen, der hvor eksponeringen skal bestemmes. De mørke områder kan altid løftes i den senere billedbehandling.

Tak for en fin bedømmelse.  

Resultater ses her.

Dette indlæg blev udgivet i FotoBlog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *