Kontakt

Senest opdateret: 2023-01-13

Formand:
Uwe Hess
43 54 03 25
send e-mail

Kasserer:
Susanne Sørensen
29 82 30 72
send e-mail

Billedsekretær:
Alf Aagaard
50 43 43 88
send e-mail

Printeransvarlig:
Jes Jessen
29 13 11 71
send e-mail

Bestyrelsesmedlem:
Jette Hansen
44 77 16 76
send e-mail

Supleant:
Flemming Sørensen
42 92 74 86
send e-mail

Supleant:
Preben Jul Madsen
25 34 81 50
send e-mail
 

Indlæg til bladet m.v. sendes til redaktøren:
Tage Christiansen
20 84 19 36
send e-mail

Webmaster:
Alf Aagaard
50 43 43 88
send e-mail

Tage Christiansen

send e-mail

17 Responses to Kontakt

 1. Jørgen Jakobsen skriver:

  Hej igen Jes. Jeg spørger lige igen til Reg.nr. og kontonummer, hvor jeg kan komme til at betale for de 9 stk A4 fotopapir (Velvet), som jeg snuppede i går aftes. Jeg skønner, at det kommer til at beløbe sig til 9×30 = 270 kr.
  Men jeg mangler bare numrene.
  Venlig hilsen
  Jørgen

 2. Jørgen Jakobsen skriver:

  Hej Jes
  Jeg vil gerne høre, hvilken Reg.nr. og konto, jeg skal bruge, når jeg vil betale for de 9 ark A4- Velvet, som jeg snuppede i går aftes. Det beløber sig til 270 kr., så vidt jeg kan regne det ud.
  Venlig hilsen
  Jørgen

 3. Hej!
  Och tack för senast. Det var trevligt att träffa er och roligt att vi kan ta upp kontakten igen. Härmed inbjuder vi er också till Fotomaraton i Höganäs lördagen den 23 september. Ytterligare och mer exakt information får ni senare i god tid. Det kommer att bli under dagen utan övernattningar.

 4. Paul Korsgaard skriver:

  Hej Klubvenner

  Tak for i tirsdags og tak til Jørgen for et fantastisk foredrag. Medens jeg venter op programmet på skive fra Guds eget land, har jeg lige prøvet at lave en diasserie fra Pinsen med 40 billeder ved hjælp af Photoshop. Den kan lægge det ud i 2 formater PDF (Post Script format) og wmf. (Windows Metafile format). Sidstnævnte er et videoformat, det kan vises på alle Windows platforme, men (som sædvanlig) ikke Appels i- serie, med mindre man henter en app til det. 🙁

  Filen kan herefter konverteres til mp3 eller mp4, der gør at den som efterspurgt kan vises i et fjernsyn, og såmænd også på Appels isenkram.

  Jeg skriver ikke dette som et forslag til at bruge Photoshop til det, men som et forslag til at komme i gang. Photoshop håndterer transitioner, visningstid og baggrundsmusik, som Jørgen flot demonstrerede i tirsdags.

  Jeg bør også nævne at Powerpoint kan gøre det samme, og at i – seriens Keynote, en app, gør det rigtig flot og kan konvertere til Powerpoint så man kan lave en eksekverbar fil til det.

  Renderingstiden i Photoshop men en regnekraft på 6,1 er ligegyldige 10 minutter ca. for en video med måske 50 billeder.

  Photoshop virker jo ikke altid ”for godt”, det løste jeg ved at lukke ned og starte Photoshop igen. Er du i tvivl, så brug taskmanager til at følge forbruget af regnekraft. På min computer (64 bit) bruger den hundrede procent (næsten) på alle kerner.

  Fuld rabalder på opløsning i PDF bruger ca. 50 mb lagerplads for 7 minutter, i filmformat, ligeledes med fuld rabalder, knap 280 mb, det vil sikkert blive til 10 gange mindre i mp4 format
  , der er brugt RAW filer med sidecar fra rawkonverteren til hele svineriet. Det vil sige ca. 500 mb billeder i alt.

  Hvis nogen vil se den, skal jeg lige have fjernet et par knap så lødige filer forinden.

  Jeg har lige prøvet det samme i Lightroom, den er smadder god til det og kan faktisk levere i det efterhånden mere brugte og kompakte mp4 format, der også kan vises på fjernsyn via. f.eks. USB ”stik”, ja selv på Apples i – serie.

  Hilsen

  Paul

 5. Paul Korsgaard skriver:

  22.01.2013

  Kan du indfange hverdagstroen med dit kamera? Så har du chancen for at vinde en ipad

  I fotokonkurrencen med temaet “Tro i hverdagen” kan du med dit kamera skildre, hvordan troen giver sig udtryk. Hvilke ritualer har vi i hverdagen? Og hvad tror vi i det hele taget på (sport, Gud eller os selv)?

  Fotokonkurrencen er en optakt til årets kirkedage, der i år sætter Aalborg på den anden ende d. 9. til d. 12. maj.

  Hvor og hvordan?
  Konkurrencen arrangeres i et samarbejde mellem Kirkedage, Kristeligt Dagblad og Landsforeningen af Menighedsråd. Du skal uploade dit billede på Kristendom.dk inden d. 4. marts kl. 12.

  Hvem kårer vinderbilledet?
  Fotograf Casper Tybjerg udvælger 10 finalister, som læserne kan stemme på på Kristeligt Dagblads hjemmeside. Men læserne er ikke alene om at bestemme, hvem der skal vinde. Læserne har én stemme – og fire dommere fra Kirkeverdenen har også hver en stemme. Dommerne er:
  Henning Toft Bro er biskop i Aalborg Stift og aktiv arrangør af Danske Kirkedage
  Inge Lise Pedersen er formand for Landsforeningen af Menighedsråd
  Svend Løbner er direktør i Kirkeligt Medieakademi
  Lea Schøler Christensen er redaktør på Kristendom.dk

  Præmier:
  1. Præmie: Ipad med 32gb og wifi (værdi kr. 4.699,-)
  2. Præmie: Ipad Mini med 32gb og wifi (værdi kr. 3.299,-)
  3. Præmie: Fotobogen af Casper Tybjerg (værdi kr. 299,-)

 6. Paul Korsgaard skriver:

  Hej Louise

  Røde øjne er et klassisk problem. Det skyldes at flashen lyser ind på øjets nethinde der er besat af røde blodbaner, dette lys reflekteres. Det vil en flash altid gøre hvis den “lyser” ind i øjnene. Den simple måde at løse det på er at flytte flashen lidt væk fra objektivet, så det lys der kastes tilbage ikke rammer objektivet.

  Der er så mange andre principper lige fra softwareløsninger til avancerede flashanlæg. Blandt de helt simple, som f.eks. pressefotografer bruger, er at stå op af en lys væg og så dreje flashen mod væggen og i stedet lade væggen reflektere lyset. Den væsentligste grund til dette er nu at opbløde lyset. Loftet kan bruges i nødstilfælde, men giver mørke skygger under f.eks. hagen og i øjenkroge.

  Kærlig hilsen
  Paul

  • Louise skriver:

   Hej Poul. Tak for dit svar, men hvis du prøver at læse mit spørgsmål igen, vil du opdage at jeg spørger om hvorfor min datter aldrig får røde øjne på fotos. Findes der mon en logisk forklaring på det? Hilsen Louise

   • Paul Korsgaard skriver:

    Hej Igen Louise

    Jeg kan godt se at jeg har misfortolket dit spørgsmål. Der kan sikkert findes mange forklaringer frem på fænomenet, nogle mere relevante end andre. Det er kendt blandt pressefotografer at folk der er vandt til at blive fotograferet, f.eks. de kongelige, ikke får røde øjne, jeg mener at have hørt at det er fordi irisblænden når at reagere på flashen. Jeg kan ikke garantere for svaret, men prøv da at spørge en øjenlæge eller en fotograf der arbejder med det.

    Kærlig hilsen
    Paul

    • Det er da fordi de kongelige har blåt blod!

     – Nej, jeg ved ikke hvorfor. Er der nogen her, der ved om nethinden kan reflektere mere eller mindre lys. Måske på grund af pigment? Men det ville vel så sænke følsomheden, især i svagt lys.
     Hvad siger Niels?

 7. Louise skriver:

  Hej Herlev fotoklub
  Jeg har noget fototeknisk jeg undrer mig meget over. Kan jeg mon spørge jer?
  Jeg har adopteret min datter fra Kina for 8 år siden og tager rigtig mange billeder af hende. Det er aldrig “lykkes” mig at tage et billede, hvor hun får røde øjne. Hvis der er andre børn med på billederne får de andre nogle gange røde øjne. Hvad mon det er, der gør at jeg aldrig behøver at retouche røde øjne væk på min datter? Måske et lidt besynderligt omvendt spørgsmål, men jeg vil gerne finde en forklaring på fænomenet.
  På forhånd tak for hjælpen
  Louise

 8. Henning Gustafsson skriver:

  Hej Herlev Fotoklub

  Har I plads til endnu en glad (amatør)fotograf i klubben?

  Mvh
  Henning

  • Hej Henning
   Du er meget velkommen til at kikke ind til vores mødeaftner og se om det er noget for dig. Det er tirsdage kl. 19:30, aftenens program begynder kl. 20.
   Venlig hilsen Carsten

 9. gunnar eskildsen skriver:

  i er bare så dygtige
  mvh gunnar

 10. Lisbeth Frank skriver:

  Hejsa.
  Jeg vil vældig gerne være medlem af Herlev fotoklub.
  Jeg har set i allerede holder et arrangement d. 16/8. Dette ville jeg også gerne deltage i, hvis muligt. Mon ikke jeg kan finde jer, hvis jeg kender tid og sted. Selv skal jeg dog på ferie i slutningen af august. Jeg vil glæde mig meget til at deltage i denne fotoverden. Bor selv i Herlev. Med venlig hilsen Lisbeth Frank

  • Hej Lisbeth
   Du skal da være så velkommen. Mon ikke det er til at kende en mindre forsamling med fotoudstyr?
   Vi skiller os måske lidt ud fra mængden, og kan kun forveksles med turister.
   Hilsner Carsten

 11. Paul Korsgaard skriver:

  Hej

  Jeg er interesseret i at blive medlem af Jeres fotoklub, hvad gør jeg?

  Jeg ser frem til at høre fra Jer!

  Med venlig hilsen

  Paul Korsgaard

  • Hej Paul, og tak for din henvendelse.
   Du er velkommen til at besøge os på en klubaften og se hvad vi er for nogen. I øjeblikket holder vi sommerferie, men vi er tilbage 23 august. Ifølge programmet er der en fototur 16.august, men der kan vi måske være lidt svære at finde, når du ikke har set os før.
   Sædvanligvis begynder aftenens program kl 20, men der plejer at være mennesker i klublokalerne fra 19:15.
   Vi ses efter ferien i Persillehaven 14. Det er på ‘bagsiden’ af bygningen.
   Venlig hilsen, Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *