Bedømmelse af Landskab (Digital) & Monokrom (Papir)

Det var en meget hyggelig og positiv dommer, vi havde besøg af tirsdag aften, Per Sten Ransdal Hansen, som normalt holder til i Halsnæs Fotoklub.

Billeder  og vurdering af billeder kan ofte sætte en snak i gang om hvad der er “rigtigt” eller “forkert” i forbindelse med billeder i kategorier med givne regler som det f.eks. er i kategorien Landskaber.

Så under dommerens kommentering af landskabsbillederne, kom vi ind på, hvor meget vand der måtte være i et landskab – fordi han havde antaget et billede med en ganske smal stribe land langs horisonten, en høj himmel ovenover, og et lavvandet hav (eller indsø) i forgrunden. Andre billeder ville han afvise, fx. en bådebro med en masse fortøjede både til begge sider, fordi bådene var et dominerende indhold i billedet.

Lisbeth fik 1. pladsen for det bedste Monokrome billede.

Jes vandt præmien for det bedste landskab.

Preben Jul fik et diplom i en af disciplinerne, muligvis i begge discipliner….. det checker vi lige ud 🙂

Dette indlæg blev udgivet i FotoBlog. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *